måndag 7 december 2009

Creme ninon, pocherad torsk med hollandaise och gurksallad, Cointreau marinerade jordgubbar med caramelsås




Soppa - koka gröna ärtor i buljong, lite grädde och vitt vin, mixa och sila slät. Häll i lite bubbel vid servering.

Fisk - koka upp en buljong med rätt mycket vitt vin. Stäng av värmen och lägg ner torskfileerna.

Hollandaise - vispa ihop ett par äggulor över svag värme, droppa i smält smör, smaksätt med citron, salt oich peppar. Blir såsen för tjock, spä med lite av fiskfonden.

Gurksallad - minigurkor hyvlas i tunna skivor, dressing på fin balsamvinäger, olivolja och riven vitlök.

Dessert - koka en burk med sötad kondenserad mjölk i ca 3 timmar - kom i håg att vattnet alltid måste täcka burken helt - explosionsrisk annars! Marinera frysta jordgubbar i cointreau i ngn timme, toppa med caramelsåsen och lite grädde.

Inga kommentarer: