söndag 15 mars 2009

Laxtartar med dillyoghurt, biff med soya(mm)sås, chokladmousse med bär





Laxtartar - hälften rökt och hälften rå lax hackas, blanda med lite salt, svartpeppar, dill och citron. Låt stå i kylen en stund, forma puckar av laxen och servera med sallad och lite sås.

Dillsås - av turkyoghurt, olivolja, en äggula, dill salt och peppar som mixas ihop.

Biff - fina hängmörade biffar saltas och peppras en bra stund innan de steks. Stek på hög värme och vila en stund innan de trancheras i skivor.

Sås - blanda japansk soya, japansk risvinäger/sirap, lite sesamolja, sesamfrön, ostronsås, HP-sås hackad vitlök och wasabi till önskad smak.

Tillbehör - smörstekt strimlad purjolök

Chokladmousse - vispa 3-4 äggvitor hårt med lite floursocker. Vispa löst 5 dl grädde med lite strösocker. Smält 200 g fin mörk choklad i vattenbad. Blanda sedan ner den smälta chokladen i äggvitorna och vänd sedan ner försiktigt grädden i choklaen/äggvitorna. Lägg upp i formar och vila i kylen.

2 kommentarer:

Annika sa...

Vilka fantastiska biffar!

Allt du lagar låter gott och ser gott ut ( med undantag för lever, som jag ha rvåsrt för; men den såg god ut, den med!)

Bra tips om att panera i grovt rågmjöl, det ska jag testa som omväxling nästa gångjag skall steka fiskfiléer av vit fisk!

Silver sa...

Tack Annika - ja biffarna var verkligen kanon. Du delar uppfattningen om lever med damerna i hushållet - de fick innanlår istället. Tyvärr blir det inte så mycket inälvsmat som jag skulle vilja....