söndag 15 mars 2009

Laxtartar med dillyoghurt, biff med soya(mm)sås, chokladmousse med bär

Laxtartar - hälften rökt och hälften rå lax hackas, blanda med lite salt, svartpeppar, dill och citron. Låt stå i kylen en stund, forma puckar av laxen och servera med sallad och lite sås.

Dillsås - av turkyoghurt, olivolja, en äggula, dill salt och peppar som mixas ihop.

Biff - fina hängmörade biffar saltas och peppras en bra stund innan de steks. Stek på hög värme och vila en stund innan de trancheras i skivor.

Sås - blanda japansk soya, japansk risvinäger/sirap, lite sesamolja, sesamfrön, ostronsås, HP-sås hackad vitlök och wasabi till önskad smak.

Tillbehör - smörstekt strimlad purjolök

Chokladmousse - vispa 3-4 äggvitor hårt med lite floursocker. Vispa löst 5 dl grädde med lite strösocker. Smält 200 g fin mörk choklad i vattenbad. Blanda sedan ner den smälta chokladen i äggvitorna och vänd sedan ner försiktigt grädden i choklaen/äggvitorna. Lägg upp i formar och vila i kylen.

3 kommentarer:

Annika sa...

Vilka fantastiska biffar!

Allt du lagar låter gott och ser gott ut ( med undantag för lever, som jag ha rvåsrt för; men den såg god ut, den med!)

Bra tips om att panera i grovt rågmjöl, det ska jag testa som omväxling nästa gångjag skall steka fiskfiléer av vit fisk!

Silver sa...

Tack Annika - ja biffarna var verkligen kanon. Du delar uppfattningen om lever med damerna i hushållet - de fick innanlår istället. Tyvärr blir det inte så mycket inälvsmat som jag skulle vilja....

Anonym sa...

楓采,荷蘭村,亞士頓,湖水岸,水月雅緻,風緻主題,城市水棧,麗緹,簡愛,沐蘭,悅豪,高登,四季,愛莉園,微風,楓采,紅樓,麗景,七星,歐悅,楓采,桂冠,震點樂,歐悅,微風,沐夏,遊桐花,101,真善美,長青,港賓,甜蜜蜜,百老匯,箱根,碧雲天,采舍,涵碧園,愛情海,楓林,悅萊,花園,喜來登,春風,楓采時尚,麗緹,谷關明,圓緣,夢田,亞曼尼,花鄉,璽朵,允頌,春風,河堤,綠驛,御宿,激點,布拉格,青森,凱撒,柏克,國妃鷹堡,長興,花嫁情境,威尼斯,峇里島,日光花園,四季,春天,伊甸風情