torsdag 10 maj 2012

Nässelsoppa, biff med sallad






Plockade lite nässlor på hundpromenaden i morse.

Soppa - rensa bort eventuella grövre delar av nässlorna, koka upp vatten, i med nässlor, vårlök och lite bleksellri, salt och peppar, koka i 5 min, mixa slät. Servera med ägghack

Biff - salta, peppra och stek i het panna.

Sallad - tomat, kirskål RAMSLÖK , kapris och gurka

4 kommentarer:

Gudrun sa...

Hoppas bara att du hann fram till nässlorna före Zappa! ;-) Ser väldigt gott ut!

Silver sa...

Gudrun - hustrun hann först ;) Killarna tittade på.

Emma Johansson sa...

Kirskål? Ser mer ut som ramslök... Vilken fröjd det är att kunna använda ogräs i maten. Billigt, nyttigt, närproducerat och det involverar ofta intag av frisk luft och motion! Kalas!

Silver sa...

Emma - självklart var det ramslök, vet inte vad jag fick kålen ifrån, tack!
:)