torsdag 3 maj 2012

Helstekt högrevshjärta, kryddsmör, Chokladmousse






Högrev - favorit i repris, högrevshjärta (Ålstens kött har nästan alltid hemma) bryns runt om, in i ugn ett par timmar på 80 grader till innertemp 58 grader.

Ungsbakad potatis

Smör - rör ihop smör, chili, persilja, salt och vitlök, kyl

Dessert - smält 150 g mörk choklad i vatten bad, vispa 3 äggvitor hårt, vispa 3 dl grädde löst - chokladen i äggvitorna och sedan grädden i choklad/äggvitor. Kyl och toppa med jordgubbar och mixade hasselnötter.

3 kommentarer:

Urbansociologen sa...

Ser verklingen gott ut ...som många av dina recept

Det är synd att det är så svårt att få tag på bra kött och fisk här i Stockholm. Får göra en ytflykt till Ålstens kött någon dag
tack för alla dina goda tips
Ha en trevlig helg

BD sa...

håller med yvonne.

men vad är högrevshjärta?

sett att du skrivit om det ett par ggr. är det den delen av högreven som sen går in o blir entrecote?

Silver sa...

Yvonne - tack för peppen! Ålstens kött väl värt en tur, Sandströms och Taylor and Jones har också fint kött. Fisk brukar jag köpa hos Fiskeläget i Hötorgshallen.

BD - http://www.svensktkott.se/faq-kopa-och-forvara/vad-ar-hogrevshjarta/ - riktigt fin bit och prisvärd.