onsdag 26 januari 2011

Rimmad torskkind med syrad fänkål/selleri, gäddfiskbullar, vitvinssås och belugalinser, kanderade nötter och turkyoghurt






Tunga - rimma torsktunga i ca 1 timme i ganska hårt saltat vatten, panera i lite vetemjöl och stek i smör


Fänkål - skiva fänkål och selleri tunt på manolin, pressa över lime och citron, salt och lite socker, låt dra minst 30 min


Fiskbullar - mal gädda tre gånger på finaste skivan, blanda i grädde, vitt vin, ströbröd, dill, lite vitlök, salt och peppar, vänd slutligen ner hårdvispad äggvita, låt vila i kylen någon timme, forma bullar och sjud i vitt vin och buljong.


Vitvinsås

Dessert - hacka valnötter, hasselnötter och katrinplommon, lägg i panna med socker och ngr droppar vatten, låt det karamelliseras, rör sist ner en klick smör. Servera med turkisk yoghurt

2 kommentarer:

Magnus sa...

Hur stor är en torsktunga i egentligen? :-)

Silver sa...

Magnus - ca 4 cm i diameter, mycket gott