tisdag 4 januari 2011

Ebbas pasta, Rödtunga a la 80-tal, Creme Brulee med lime, passionsfrukt och fikon




Inte en nyårshelg utan krav på att bläckfiskpastan skall serveras

Pasta - bläckfiskpasta med en sås av vitt vin, grädde och löjrom

Rödtunga - salta och peppra, dela varje filé på längen, rulla ihop, baka i ugn på 100 grader.

Sås - koka fond på skrov och grönsaker i ca 30 min, sila och reducera kraftigt till bara ngn dl är kvar, slå på lite vitt vin och koka ihop, på med grädde och sjud ytterligare.

Serverades på ett "härligt" 80-tals tacky sett med kulade morötter och sparris - allt mycket symetriskt upplagt...... hmmm
Creme Brulee - sjud grädde med rivet limeskal och passerade passsionsfrukter, dvs bara juicen, vispa ihop lika många äggulor som dl grädde med socker, blanda, baka i vattenbad på ca 150 grader i ca 35 min. Servera med fikon och bär efter att ha bränt av ytan med råsocker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Har följt din blogg i några månadernoch gillar den bara mer och mer! Den är riktigt inspirerande!

Ville bara säga det. Tack!

/ M Norman

Silver sa...

@MN - kul att höra! Välkommen tillbaka varje dag:)