måndag 16 november 2009

Tempura på sej, friterat potatisskal, mungbönor och chilisyrad fänkål, Mjölkchokladpannacotta, Ostar





Fisk - dela sejen i portionsbitar, blanda en frityrsmet på ägg, mjöl, lite bakpulver och lite kallt vatten. Håll allt i kylen till friteringsdags. Fritera i het olja.

Potatisskal - skala och fritera....

Mungbönor - blötlägg i 8 timmar, sjud utan salt.

Fänkål - hyvla fänkålen tunt på mandolin, blanda med citron, salt och lite socker, finhacka chili, låt dra i kylen ngn timme.

Pannacotta - sjud 5 dl grädde och lite socker, låt en mjölkchokladkaka, i bitar, modell Marabou större smälta i den heta grädden. Blanda i 2 blötlagda gelatinblad. Häll i glas, kyl. Servera med hallon och lite karamellgarnityr.

Ostar

Inga kommentarer: