tisdag 10 november 2009

Friterat grisöra, Tripes med vitt vin och lök eller Schnitzel, Vitchokladpannacotta
En riktig Fars Dag middag - om far får bestämma
Grisöron - sjud grisöronen i rött vin, lite vatten, ett par lagerblad, salt och peppar i 3 timmar. Kyl.
Ta upp och torka rena och så torra det går. Skär örat i tunna strimlor och fritera i het olivolja. Servera med sallad och en dressing på japansk soya, risvinäger, lite socker och en finhackad vitlöksklyfta.

Komage - sjud komagen i vatten, salt och peppar, ett par lagerblad i ca 4 timmar. Kyl över natten.
Strimla magen i centimetertjocka bitar. Smält mycket gul lök i smör, lägg i magen och slå på rejält med vitt vin, salt och peppar och en delad morot- sjud i ytterligare 3 timmar. Servera med kokta och smörfrästa brysselkål och morötter.
Schnitzel - till de som inte gillar Tripes

Pannacotta - 4 dl grädde sjuds tillsammans med ca 150 g vit choklad. Lägg ner ca 1 1/2 blötlagt gelatinblad, rör om och häll på form, kyl. Jordgubbssås på frysta bär som fått koka med vaniljstång - mixa rubbet inkl stång med lite råsocker. Riv lite apelsinskal över puddingen.

5 kommentarer:

Swedish Mike sa...

Jag testade krispiga strimlade svinoron med tartare sauce i en riktigt bra restaurant i Bristol, Lido, tidigare i ar.

Mycket trevligt maste jag saga.

Gillar vad du gjorde med dem ocksa.

// Mike

Freedomtravel sa...

Nej, men det där låter ju inte gott! Jag gillar verkligen att testa nya saker, men frisöron... njä... Eller ok, jag har ju inte smakat, så då ska man inte säga nåt! Sånt som jag har smakat (och som INTE rekommenderas) är: fårtestiklar, sjögurka, hästmjölksbollar och kobrosk i sötsur sås... blä. Öronen är säkert MYCKET godare! ;)

Silver sa...

Mike - thx

Freedomtravel - man skall i vart fall smaka som jag brukar säga till mina barn innan man säger att man inte gillar maten ;) Öronen är en delikatess som du garanterat skulle gilla!

Freedomtravel sa...

Jo, jag brukar oxå säga så... ;) Om jag nån gång hamnar i ett sammanhang där det bjuds på grisöron så LOVAR jag att smaka...

Silver sa...

Hör av dig och berätta vad du tyckte:)