söndag 17 maj 2009

Vårprimörer - sparris och potatis från Skåne, inlagd strömming, torkade tomater, råbiff med tillbehör, nygjord vaniljaglass och jordgubbar






Primörer - fin sparris och potatis från skåne lättkokades och serverades med smör.

Tomater - små cocktailtomater pickas och torkas i ugn på ca 75 grader i 6 timmar.

Strömming - lägg dill och salt och peppar mellan strömmingsfileerna, panera i fint rågmjöl, stek i smör och lägg in i 1-2-3 lag med lök och dill. Love it!

Råbiff - råbiff på nymald bog. Servera med hackad rödbeta, charlottenlök, kapris, pepparrot och äggula, salt och svartpeppar.
Glass - ca 5 dl grädde och 5 äggulor, 2 av Ebbas direktimporterade vaniljstänger och 1,5 dl socker sjuds till vaniljkräm. Kyl och kör sedan i glassmaskin. Servera med jordgubbar (Belgiska - helt ok)

Inga kommentarer: