lördag 30 maj 2009

Sallad på griskind, valnötter och äpple, R's laxburgare, torkad tomat och dillsås, Creme brulee med bär




Kul middag med Martin och Pernilla med barn (trots skällig Zappa..)

Sallad
- hittade en confiterad griskind i frysen som fick bli sallad efter att ha stektes i tunna skivor, blanda med bladsallad, valnötter och äpple. Dressing på hallonvinäger och rapsolja.

Lax - mal lax på finaste skivan på köttkvarnen, blanda med lite ägg och grädde. Vila i kylen och forma sedan till biffar som steks på svag värme - låt sedan gå klart i ugn.

Dillsås - hälften creme fraiche hälften gräddfil blandas med vitlök, dill och finhackad gurka, salt och peppar.

Tomat- låt tomater torka i ugn på 75 grader med öppen lucka i knappt ett dygn.


Creme caramel - för 10 pers; 8 dl grädde/mjölk sjuds med ett par vaniljstänger, vispa i hop 2 dl socker med 5 äggulor och 4 ägg, häll grädden över äggen. Fodra en form med caramel (socker och vatten som få koka ihop till gyllenbrunt). Häll äggsmeten i formen, baka i vattenbad 160 grader i ca 30-40 min. Kyl. Serverade med årets första Svenska frilandsjordgubbar (sommaren är här!) och hallon.

Inga kommentarer: