lördag 9 maj 2009

Ugnsbakad citronlax med svensk färskpotatis och avokadocreme, cavamarinerade jordgubbar med BailysgräddeNu är det på G - årets första svenska färskpotatis - kärlek!

Lax - dela laxfilé i portionsbitar, pressa en citron över, salt och peppra, vila en stund. Baka av i ugnen ca 100 grader tills det finns en liten kärna kvar.

Avokadocreme - mixa en mogen avokado, med creme fraiche och persila - salt och peppar.

Jordgubbar (Belgiska - helt ok) - dela och låt dra i mousserande vin. Servera med vispad grädde som smaksatts med bra med Bailys. Pudra med vaniljsocker - jag gjorde eget på en torkad vaniljstång som mixades med strösocker till fint pulver.

5 kommentarer:

Annika sa...

Avocadocreme till lax är ju ett klockrent tillbehör!
Aökohol kam man uppenbarligen ha till mycket. Marinerat gubbar, det har jag gjort, och haft konjak i grädden - men aldrig Baily´s. Kul!

Fullständigt off topic: Vet du vad, jag läste först nu lite mer noggrant om dig (om det nu inte är så att du uppdaterat din info) och insåg att även du är fyrabarnsförälder. Kul! Vi är färre än man kan tro. Bara 4% av alla familjer i Sverige har fyra eller fler barn ( minns nte varifrån jag fått dessa fakta, men jag lade dem på minnet eftersom jag blev så förvånad).

Silver sa...

Hej Annika, jo det stämmer att jag uppdaterat infon och att den blev lite mer "personlig". Vi har ganska stor bredd på våra telingar - 19, 17, 11 och 7. Tre pojkar och en flicka. Pojkarna bor hos oss varannan vecka. Hur ser det ut hos er?

Annika sa...

Här är det tätt och intensivt ;)!Pojke född 0212, flicka född 0406, pojke född 0605 och slutligen en flicka född 0804. Vi har utökat familjen vartannat år, men nu är vi "klara" (som man brukar säga).
Det är fullt ös men roligt nästan hela tiden. det är ju inte fyra gånger så jobbigt med fyra barn, även fast många tror det!

Kalasgott sa...

Oh gud vilken god mat du har här!!

Anonym sa...

太極峽谷,磐石營地,九族文化村,風櫃斗,雅築沙里仙溫泉,蛇窯蟬說,合歡山,嘉南八卦窯,糯米石橋,震災紀念公園,芙蓉瀑布,水鳥保護區,牛耳藝術渡假村,敷榮堂,登瀛書院,木屐蘭溪谷,木生昆蟲館,泰雅渡假村,惠蓀林場,水沙連古道,台一生態教育休閒農場,清境農場,生態農場,豐年靈芝菇,錦吉昆蟲館
奧萬大,埔里酒廠,埔里鯉魚潭,中台禪寺,台灣地理中心碑,九族文化村,玉山國家公園,合歡山,日月潭,田尾公路花園,新百果山,鹿港龍山寺,台灣民俗村,鹿港天后宮,溪頭森林,廬山溫泉,草嶺風景區,劍湖山世界,北港朝天宮,三條崙海水浴場,夏威夷,池南森林遊樂區,鯉魚潭,太魯閣,秀姑巒溪,長春祠,大佛風景區,東勢林場,古奇峰,五指山風景區,海水浴場,六福村,秀姑巒溪,石梯坪,磯崎灣,掃叭石柱,七星潭,小叮噹科學園區,大聖渡假,三義木雕博物館,谷關風景區,武陵農場,大坑風景區,亞哥花園,崎頂海水浴場