fredag 31 oktober 2008

Antipasta, nykokt Tjörnhummer, dill och tryffelmayonnaise, örtöverinbakad oxfilé






Hummer - koka den nyfiskade hummern i saltvatten (västerhavssälta och lite till), lite socker och dill. Koka i ca 8 minuter. Låt svalna i spadet på kallt ställe.

Mayonnaise - blanda lite fransk senap, vitvinsvinäger och två äggulor. Mixa sedan med stavmixer i neutralolja i en fin stråle. Avsluta med lite tryffelolja och citron, salt och svartpeppar. Rör sist i rejält med finhackad dill.

Oxfilé (till de som inte kan äta hummer...) - gör en örtolja av de örter som finns hemma (timjan, salvia och oregano hade jag) och lite vitlök, salt och peppar. Mixa alla örter och vitlök tillsammans med olivolja. Gnid in filén och låt den gå i ugnen på ca 125 grader tills innetemperaturen är 58 grader. Servera med sallad.

Inga kommentarer: