lördag 23 juli 2011

Lättrimmad marulkskind med falsk hummersås, Havskräftor





Får löpande fina leveranser från den lokala fiskhandlaren i Skärhamn av stora fina torsk och marulkshuvuden.

Marulk - skär ut kinderna och nackköttet, lägg i saltat vatten i ca 1 tim, stek hastigt i smör.

Sås - med allergiker blev det en fuskvariant på hummersås. Fräs lite färsk lök, tomatpure i smör, slå på lite vitt vin en bit buljongtärning, koka upp, slå på grädde och reducera.

Kräftor - nyfiskade från Johan i Stansvik kokas i en lag av vatten, dill, salt och en lök. Lägg i kräftorna när vattnet kokat upp, koka upp på nytt och ta av värmen, låt svalna i lagen.

Majonnäs

2 kommentarer:

Matarkivet sa...

Vilken middag! Och marulkskinder låter exotiskt (för mig).

Silver sa...

Matarkivet - tack, kinder är en riktig delikatess - det kommer mera här på bloggen framöver!