måndag 27 juni 2011

Mini pizzor, klar fiskgryta, glöggkokta persikor med mangoglass






U&U på middag

Pizzor - deg på mjöl, vatten, lite olja och jäst, låt jäsa ett par timmar, slå ner och tryck ut mini pizzor, låt jäsa igen, lägg på fyllning (1-pesto på ruccola och valnötter, vitlök, 2-griskind 3-gorgonzola och sardell, 4- lufttorkad grisbog) tomatsås och mozzarella på alla, grädda i het ugn.

Gryta - koka grönsaker (hyvlad morot, broccoli, sparris, fänkål, lök, dill) i buljong med riven ingefära och lite chili. Slå av buljongen och sjud blandad fisk i bitar i ett par minuter. Lägg tillbaka grönsakerna och servera med aioli.
Dessert - picka platta persikor med en gaffel, slå på röd glögg, lägg i en kanelstång och en näve mynta, sjud i 10 min. Låt svalna. Servera med nygjord mangoglass, löst vispad grädde och lite jordgubbssås.

Inga kommentarer: