måndag 3 maj 2010

Confiterad oxkind, haricots verte inlagd minigurka, Jordgubbs och ricottapaj




Oxkind - salta och peppra kinden, lägg i gryta och fyll på med olja som skall täcka köttet helt. Ställ in i ugn på 70 grader, låt stå i 6 timmar.

Gurka - skiva minigurka på längden, blanda en lag på ättika, socker och lite salt. Häll över gurkorna och lägg under press i kylen ett par timmar.

Bröd

Cheescake - gör en botten av digestive och italienska kex (dom man har till tiramisu..) som blandas med smör. Tryck ut i form och ställ i kylen. Blanda en fyllning av ricotta, ett par ägg, socker och jordgubbar. Fyll formarna och grädda i ca 30 min på 150 grader. Kyl.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ska testa gurkan idag, men med de begränsningar det är här:
- Ingen ättika
- Minigurkorna är mer som Västeråsgurkor
Annars inga problem, förutom att jag nog itne har dem i kylen flera timmar.