söndag 18 oktober 2009

Moules marine, Kokt kyckling med tryffelpolenta och vitvinssås



Musslor - koka ihop lite vin, grädde, salt, strimlad purjo och morot ett par minuter. Det skall bara vara någon cm eller två i botten på kastrullen. Koka upp på hög värme och släng i musslorna, på med lock och koka ngn minut eller två.
Kyckling - klubbor kokas i lite grönsaksbuljong i ca 20 min. Ta upp och värmhåll kycklingen. Koka ihop buljongen så lite återstår, slå på lite vitt vin och grädde, koka ihop.

Servera med polenta spetsad med god tryffelolja, smulad svart trumpetsvamp. Stekta champinjoner och stekt tärnad morot.

2 kommentarer:

Ninna sa...

Hej Ola, du har seglat om mig på Bloggtoppen. Grattis! Här ser allt väldigt gott ut. Hos oss är det Matkomfort som står för vardagsinspirationen. Helt OK.

Silver sa...

Hej Ninna - kul att se dig här & att du börjat blogga igen. Håller koll from nu.