lördag 10 oktober 2009

Laxburgare med gräddstuvad spenat, karamelliserad jordärtskocka, dill och avokadogrädde, sikrom




Lax - mal laxen på finaste skivan 2 ggr, blanda i ett ägg, grädde, en riven vitlöksklyfta och lite ströbröd. Låt vila ngn timme. Forma sedan till burgare och stek i smör så att den får lite yta, låt gå klar i ugnen på 100 grader.

Spenat - skölj spenaten noga..., fräs lite salladslök i smör, lägg i spenaten och slå på grädde, koka ihop, salt och peppar.

Skockor - skala skockorna (små) och lägg ner i smör som får brynas tills det blir knäckigt, ca 15 min

Avokado - mixa avokado, dill och grädden till önskad hårdhet, salt och peppar.

Servera med lite sikrom

1 kommentar:

Annika sa...

Det ser fantastiskt gott - och vackert - ut! Snartr. snart har även jag/vi tillgåmg till att mala färs själva. Det blir verkligen inte samma sak att mosa en smet av klaxköttet; det blir segt, och kletigt.