tisdag 6 oktober 2009

Min nya blodpudding


Ibland får man klappa sig lite på axeln - den här kryddning av blodpuddingen blev riktigt bra. Min och tonåringarnas favorit.

Blodpudding - vispa ihop: 5 dl silat grisblod, drygt 3-4 dl grovt rågmjöl, ca 1 dl ljussirap, lite muscovadosocker, 3 dl buljong, 1-2 hg smält kallt smör, lite baconbitar som fick ligga med medan smöret smälte, ngn dl hackat späck (jag hade från griskind/hals), ett hackat äpple, ca 1 vanlig finhackad röd chili, hackad basilika, ett par hackade charlottenlökar, malen ingefära, salt och svartpeppar. Ställ i kylen och låt dra/svälla ett par timmar. Häll upp smeten i smord brödform. Täck formen med bakpapper och baka sedan i vattenbad på 200 grader i ca 1 timme. Lägg på en tygnd efter gräddningen så att luftfickor försvinner. Ställ i kylen över natten.

Servera med bacon och nyrörda lingon.

2 kommentarer:

Annika sa...

Vi åt blodpudding häromkvällen; stor favorit hos såväl barn som vuxna. Varje gång tänker jag på att jag borde laga pudding själv. Därför ska jag spara länken till just detta recept. Ve, vet, någon dag när jag har tid och lust kanske även jag fixar egen blodpudding?

Silver sa...

Annika - jag håller koll på din blogg dagligen och ser fram emot en Smaskens blodpudding - (jag beställer mitt blod från Bromma Chark men det finns säkert fler som kan ta hem).