1 vecka sedan
torsdag 16 januari 2014
Sallad på vaktelägg, liten kroppkaka på gammal gris, bärpaj med saffransglass
Sallad - torka små tomater i varmluftsugn med öppen lucka på 70 grader i ett par tre timmar. Koka vakteläggen - lägg upp med lite blad och någon god dressing. Jag körde med olivolja mixat med lite örter.
Kroppkaka - koka potatis, pressa i potatispress, blanda i lite ägg och mjöl så att degen går att hantera, inte för hård! Forma bollar och fyll med fräst charlottenlök och torkadgrisking salt och lite kryddpeppar. Lägg i kokande vatten tills de flyter upp. Servera med skirat smör och lingon.
Paj - blanda div bär, fikon, lite äpple, sockra. Gör en smuldeg av smör havregryn, krossat linfrö, hackade nötter, smör och socker. Grädda på 225 grader till fin färg.
Glass - sjud 5 dl grädde, ngn dl socker, ett par äggulor och saffran till det tjocknar något. Låt svalna - kör i glassmaskin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar