fredag 1 mars 2013

No 1499 - Spagetti med löjrom, Lättrimmad Skrei med friterat ostron, gurk och fänkålssallad, vitvinssås, Creme Caramel







Pasta - koka ihop vitt vin, lite fiskfond och grädde, vänd i den kokta spagettin och lite löjrom och dill, toppa med mer löjrom.

Torsk - dela Skrei-rygg i portionsbitar och rimma i saltvatten i ca 1 tim, baka i ugn på 80 grader.

Sallad - tärna gurka och fänkål, salta och krama ur, blanda i citronsaft salt, socker och lite dill.

Sås - koka en fiskfond, reducera hårt, slå på vitt vin, reducera igen, slå på grädde och saften från ett par ostron och reducera på nytt. Hacka i dill.

Ostron - öppna och ta ur, blanda en smet av mjöl, bakpulver och öl, vänd i ostronen och fritera i het olja.


Creme Caramel

Inga kommentarer: