torsdag 1 juli 2010

Saltbakad rödspätta med curry och chilimajonnäs




Fick tag i lite fina spättor hos Lasses fisk i Skärhamn som fick gå långsamt under ett salttäcke. Den i veckan rostade chilin kom väl till pass idag igen - nu i majonnäs.

Spättor - ta ur och klipp bort huvud och fenor. Skvätt lite vitt vin i botten på en plåt, lägg på firrarna och strö över ett tjockt lager med grovsalt så att fisken täcks, baka i 100 grader i ca 30 - 40 min beroende på tjocklek.

Majonnäs - ett par äggulor, vitvinsvinäger och senap vispas ihop, kör i neutral olja med mixer. Mixa i slutet ner en rostad chilifrukt och vanlig gul curry, salt.

Serverades med sommarens standardsallad och kokt potatis.

3 kommentarer:

Annika sa...

Åh, nu har vi kommmit till den tiden på året då jag är så våldsamt avundsjuk på er ;)! Fantastisk fisk, och majjon låter smärtsamt god!

Karolina Hjers sa...

Ser jättesmarrigt ut Ola. Ska bjuda mina föräldrar på detta när jag åker hem till Svedala på semester.

P.S. Borde finnas en funktion så att man lätt kan printa dina recept!

Silver sa...

Annika - vi känner oss mycket priviligerade! Testa att rosta chili - funkar i allt!

Karolina - hoppas det kommer att smaka - kul att man kunde inspirera. Skall fundra på hur man kan få till en print funktion.