torsdag 10 mars 2011

Pizza


Pizza - sätt en deg på vetemjöl, vatten, lite olivolja, salt, lite jäst - låt jäsa i ett par timmar, baka ut. Lägg på en fyllning av vad som finns hemma. Vi hade; skinkor, salami, zuccini, oliver, hackade soltorkade tomater, olika ostar, grädda i het ugn på het plåt.

3 kommentarer:

Gudrun sa...

Mums! Men du skippar botten va? Eller syndar du lite... Tricket är just heta plåtar. Har en surdegskultur från Italien som jag inte väckt till liv än - den blir det nog väldigt goda bottnar av...

Silver sa...

Gudrun - I'm a sinner, ibland.. Kul att se dig här. Surdeg har jag försökt några gången men inte lyckats någpt vidare, du får berätta nästa gång vi ses.

Gudrun sa...

Jag lovar att berätta och tar även med mig en slatt till dig! Kan varmt rekommendera bloggen Pain de Martin http://paindemartin.blogspot.com/ - han lär dig allt som finns att veta om surdegar.