fredag 5 februari 2010

Wontonknyten, Kalvfärsbiff, ärtpure och lingonsås



Knyten - färdig wontondeg sedan min kina-shoppning för någon vecka sedan. Har fått ligga i frysen fram till nu. Fyll varje degblad med en fläskfärssmet som gjorts på; malen fläskkarré (mellanskivan), risvinäger, fisksås, malen ingefära och lite finhackad chili. Sjud knytena tills de flyter upp - låt dem vila/torka någon minut innan servering så håller de ihop fint. Doppa i japansk soya.

En variant på Wallenbergare

Kalv - mal kalvbog på mellanskiva, blanda med ägg, ströbröd och grädde, salt och vitpeppar. Forma till biffar, rulla i lite ströbröd, stek hastigt i smör och låt sedan gå klart i ugn på 125 grader.

Ärtpuré - koka gröna ärtor i lite grädde, mixa med lite smör.

Lingonsås - sjud lingon med lite balsamvinäger och socker.

Vissa fick även potatispuré..

Inga kommentarer: