1 vecka sedan
fredag 5 februari 2010
Wontonknyten, Kalvfärsbiff, ärtpure och lingonsås
Knyten - färdig wontondeg sedan min kina-shoppning för någon vecka sedan. Har fått ligga i frysen fram till nu. Fyll varje degblad med en fläskfärssmet som gjorts på; malen fläskkarré (mellanskivan), risvinäger, fisksås, malen ingefära och lite finhackad chili. Sjud knytena tills de flyter upp - låt dem vila/torka någon minut innan servering så håller de ihop fint. Doppa i japansk soya.
En variant på Wallenbergare
Kalv - mal kalvbog på mellanskiva, blanda med ägg, ströbröd och grädde, salt och vitpeppar. Forma till biffar, rulla i lite ströbröd, stek hastigt i smör och låt sedan gå klart i ugn på 125 grader.
Ärtpuré - koka gröna ärtor i lite grädde, mixa med lite smör.
Lingonsås - sjud lingon med lite balsamvinäger och socker.
Vissa fick även potatispuré..
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar