1 vecka sedan
tisdag 2 februari 2010
Smördegsbakad lax och chevre, Perforerad äppelcidermarinerad karré, bönor och rättika, rödvinssky, Jordgubbs och apelsinkompott med meze yoghurt
Förrätt - fuskade och köpte smördegsplattor som fylldes med en skiva kallrökt lax och riktigt mogen getost. Limma över och underdel av degen med lite äggula. Snitta försiktigt ovansidan och pensla med äggula. Grädda i 225 grader i 20 min.
Karré - stick/perforera köttet runt om med en tunn sticka - lägg köttet i en marinad av äppelcidervinäger, vitt vin, vitlök och timjan, marinera minst 24 tim. Stek på låg värme, ca 80 grader till innertemp 65 grader, ta ut och lått köttet vila i minst 15 min. Servera med bönor och isad rättika. Koka ihop köttsaften med lite rödvin, grädde och japansk soya.
Dessert - frysta jordgubbar fick koka ihop med lite apelsinjuice, muscavodosocker och ett par droppar cointreu. Servera med Arlas meze youghurt. '
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar