söndag 14 februari 2010

Japansk afton - Misosoppa med snäckor, Shabu-shabu, frukt






Soppa - japansk fiskbuljong och sjögräs fick koka i ca 15 min, släng i vongole och lite misopasta och sjud ngn minut.

Shabu-shabu - koka en buljong på konbu tång, jag lät även lite Tjörn-tång gå med, i ca 20 min. Ta upp tången och ställ grytan på en bordsgrill och börja sedan att koka/doppa tunt skivad biff/entrecote, tofu och grönsaker i buljongen. Därefter så kokar man fina odonnudlar i buljongen (på fotot vackert dekorerade med ananasblad av lilla fröken R) Gjorde en dippsås på japansk soya, mirin, sesamolja och sesamfrön.

Syltade japanska grönsaker.

Frukt till dessert (också lilla Rs skapelser - hon skall bli "designkock").

Öl, sake och te som dryck.

Inga kommentarer: