fredag 19 februari 2010

Euro/Asia cross-over, Mozzarellasallad, Misosoppa, Biff med sechuanägg



Sallad - varva fin buffelmozzarella, tomat och gurka..... (advanced..)

Soppa - koka lite japansk fiskbuljong (pulver), lägg i lite miso pasta (sushi krogarna har på tok för mycket - det skall just bara vara lite). Servera med soft tofu och alger.

Biff - tunnskuren biff (de bitar som blev kvar från lördagens shabu-shabu) steks någon sekund i het panna. Doppa i äggula med lite sechuanpeppar och salt.

3 kommentarer:

Mikkan sa...

Underbar meny. Otroligt trevligt att den är enkel i makandet, du visar verkligen att man kan snickra asbra grejjer hemma på en halvtimme, det beh inte alltid ta 3 timmar!

Silver sa...

Mikaela - kul att du hittat hit! Gillar din blogg också. Den här middagen kom till pga att jag inte hade så mycket kvar i kylen, resterna av biffen toppat med basgrejer blev riktigt bra. Håller med om tiden, det mesta kan man greja på 30 min bara man har lite basprylar hemma.

Mikkan sa...

Exakt, och om man har lite råvaror med knorr som s-pepparn o dyl hemma så kan man ro hem det mesta.

Tack för peppen! :)