1 vecka sedan
torsdag 18 februari 2010
Fiskgryta Magyar med stekt torskrom
Gryta - skiva morot, röd paprika, broccoli och fänkål, krossa vitlök, stek i smör och ungerskt paprikapulver (milt), tryck i en halv tub tomatpuré och en näve hackad timjan och slå på vatten och grädde, sjud i 20 min, lägg i blandad fisk (lax, kolja och sej) och sjud i ytterligare 10 minuter. Red eventuellt av.
Sås - blanda majonäs och creme fraiche 50/50 och rör ner ungersk paprika pulver, salt och peppar.
Torskrom - köpte en halv romsäck med torskrom som sakta fick gå i smör, skiva och servera med grytan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hur är torskrom? Smak, karaktär? Har tittat på dessa små påsar ett tag men inte riktigt vågat ta det där sista steget.
Fantastisk läsning föresten!!!!
mvh Joakim
Tack Joakim - kul att höra. Smaken är ganska neutral, den behöver ganska mycket salt, när den steks blir den ganska fast i karaktären.
Skicka en kommentar