torsdag 18 februari 2010

Fiskgryta Magyar med stekt torskrom


Gryta - skiva morot, röd paprika, broccoli och fänkål, krossa vitlök, stek i smör och ungerskt paprikapulver (milt), tryck i en halv tub tomatpuré och en näve hackad timjan och slå på vatten och grädde, sjud i 20 min, lägg i blandad fisk (lax, kolja och sej) och sjud i ytterligare 10 minuter. Red eventuellt av.

Sås - blanda majonäs och creme fraiche 50/50 och rör ner ungersk paprika pulver, salt och peppar.

Torskrom - köpte en halv romsäck med torskrom som sakta fick gå i smör, skiva och servera med grytan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur är torskrom? Smak, karaktär? Har tittat på dessa små påsar ett tag men inte riktigt vågat ta det där sista steget.
Fantastisk läsning föresten!!!!
mvh Joakim

Silver sa...

Tack Joakim - kul att höra. Smaken är ganska neutral, den behöver ganska mycket salt, när den steks blir den ganska fast i karaktären.