onsdag 24 februari 2010

Vildsvinskorv med wokade chipotlekryddade grönsaker


Korv - gör en smet på grovmalet vildsvinskött (jag tog hälften av söndagens stek - rå förstås), späck och rökt späck, ett par krossade enbär, hackad rosmarin, vitlök, salt och peppar, ganska mycket rödvin, lite ströbröd och aningens potatismjöl. Fyll fjälster ganska löst och låt vila i kylen ett dygn eller två. Stek på svag värme (blev bra :).

Grönsaker - strimla vad som finns hemma i grönsaksväg och woka i het panna med lite sesamolja och chipotlepasta.

3 kommentarer:

Mikkan sa...

Egen finkorv alltså, underbart - I'm impressed!

Silver sa...

Tack! fast det är inte så knepigt - snarare roligt lätt och gott - ungarna gillar att hjälpa till. Try it!

Bertil sa...

Fjälster kan vara svårt att få tag i. Men nu har en Web-shop för korvtillbehör öppnat på www.carnivor.se . Den säljer fjälster av alla slag och levererar per post över hela landet, året runt.