söndag 7 februari 2010

Gös med torkade tomater och citron, smörstekt zucchini, Glace o four , Chokladtryffel med mangopuré





Gös - byxa gösfile, salta och peppra stek hastigt i smör.
Zucchini - stek med charlottenlök i generöst med smör, detta blir lite som sås till fisken.

Tomat/Citron - resterna, dvs tomatköttet, efter tomatsåskoket fick torka i ugnen på 80 grader i ca 8 timmar. En delad citron fick torka också. Ha öppen ugnslucka. När vätskan försvinner blir det mycket och höga smaker kvar - citronen blir kanon.

Glass - gör en botten av krossade italienska kex (dem som man har till Tiramisu) och smält smör i små portionsformar/ringar. Kyl. Gör en vaniljglass och fyll formen. Kyl. Ta ur bakelsen ur formen och spritsa marängsmeten (hårt vispade äggvitor, lite ättika och socker) över glassen. Grädda i het ugn (275 grader).
Tryffel - smält 70 % choklad med lite smör. Vispa ner lite grädde. Kyl. Forma tryffeln och kyl. Jag sprutade in lite cointreau i mina. Pudra med floursocker. Servera med mangopure - hittade för en gångs skull mogen mango på ICA, mixa med lite floursocker.

Inga kommentarer: