1 vecka sedan
tisdag 23 februari 2010
Ljumna balsamicomarinerade champinjoner och zucchini, Foliebakad vildsvinsstek, bön o gorgonzolapuré, rönnbärssylt, rödvinssås med märg, Creme caramel
Grönsaker - marinera skogschampinjoner, tärnad zucchini och delade sockerärtor i riktigt fin lagrad balsamicovinäger i ngn timme med lite salt och peppar. Släng i mungbönkärnor och stek i het panna några minuter. Servera med hyvlad Trentino ost.
Gris - gör ett foliepaket med steken, en smörklick, örter och vitlök. Vik i hop och stick in termometer,, kör i ugnen på ca 100 grader till innertemp ca 63 grader (rosa).
Bönpuré - blötlägg vita bönor i minst 8 timmar. Koka bönorna mjuka i saltat vatten tillsammans med ett par lagerblad och en rosmarinkvist i ca 1 tim. Mixa bönorna släta tillsammans med lite grädde och gorgonzola.
Sås - smält lite charlottenlök i smör, slå på lite socker och sedan rödvin, reducera en bra stund. Vispa sedan ner märgen från de märgben som blev över från igår.
Rönnbär - plocka frostnupna rönnbär (mina plockade jag i höstas och la i frysen) och sjud med muscavodosocker och ett par droppar vatten i 10 min. Kyl.
Creme Caramel
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Mycket inspiration här som vanligt. Låter speciellt intressant med bön- och gorgonzolapuré. Det ska jag definitivt böra med mig och prova i min strävan efter att använda mer bönor och linser i matlagningen.
Kul om du blev inspirerad - osten gjorde att purén fick en lite rundare smak. Håller span efter dina baljväxt recept.
Skicka en kommentar