lördag 27 februari 2010

Västerbottensgratinerad torskrygg, Citrussallad




Torsk - dela torskryggen i portionsbitar, salta och peppra och lägg på smord ugnsform. Hacka lite charlottenlök och lägg i formen tillsammans med lite vitt vin och grädde (bottenskyl). Kör fisken under folie på ca 200 grader i ca 15-20 min (fisken skall inte vara genomkokt!). Ta ut och strö över rikligt en blandning av; nygjorda brödsmulor, vitlök och Västerbottenost (kör rubbet i mixer). Hit går allt att förbereda. In igen i ugnen på övervärme på ca 225 grader i ca 10 min tills gratängen fått fin färg. Servera med såsen och tärnad råstekt potatis med dragon, forellrom.

Sallad med dijon dressing.

Citrussallad - skala och tärna blodgrape, apelsin och blodapelsin. Blanda i lite vaniljsocker (mixa socker och vaniljstång - jag brukar spara själva skalet efter att ha använd fröna och mixa med strösocker). Servera med vispgrädde och hackad mörk och vit choklad.

Inga kommentarer: