måndag 15 februari 2010

Rimmad fläsklägg med äppelsås och palsternackspuré, Ananas på 3 sätt



Lägg - sjud läggen i ca 3 timmar tillsammans med lagerblad, morot och lök. Ta upp och bena ur.

Sås - koka ihop lite av spadet från läggen med grädde och äppelcidervinäger, salt, peppar och ett par droppar japansk soya. Red eventuellt av i slutet. Såsen skall vara lätt syrlig.

Pure - koka potatis och palsternackor, ungefär 50/50, riktigt mjuka i ca 30 min i lite av kokspadet från läggen. Slå av det mesta, men inte allt av spadet, rör i smör och grädde till purekonsistens.

Ananas - tärna ananasen och servera (i) naturell, (ii) med flingsalt (iii) med chili.

Ungarna tyckte det här var bland det bästa de ätit på länge, särskilt kul när budgeten för middagen låg runt en hundring för rubbet (lägg 19,90 /kg ! (svensk men antagligen inte helt ekologisk gårdsgris....), palsternackor 0,98 kr/kg ! - allt från Prisextra förra veckan)

Inga kommentarer: