måndag 19 oktober 2009

Ankbröstsallad med sjögräs och blodkorv, 8 timmars Fläskstek med kålrabbigratäng





Anksallad - stek brösten 3 min på varje sida i het panna med smör. Vila och tranchera. Sallad på sjögräs och romansallad. Tog ut min senaste blodpuddning från frysen och stansade ut puckar som stektes i smör. Vinegrett på olivolja och hallonvinäger.

Stek - lät en fläskstek gå på 75 grader i 8 timmar till innertemt 65 grader.

Gratäng - skiva kålrabbi och potatis tunt, varva skivorna i en smord form, lägg i mitten också ett lager mozzarella. Riv lite parmesan på toppen. Grädda i ugnen på 225 grader.

Ost - Taleggio

2 kommentarer:

Chezsofia sa...

Ser fantastiskt gott ut!
8h tillagning av fläskstek låter som att det blir mört och fint ;-) Gillar din blogg, massor av läcker mat och fina bilder, inspirerande!

Ingen dålig bit med taleggio du fått tag på förresten.

Silver sa...

Hej - sorry för sent svar, tack för att du gillade bloggen! bilden på osten är lite lurig - osten är nog normalstor - det är kniven som är en liten skalkniv :)