måndag 12 oktober 2009

Confiterad äggula med sikrom, kalvbräss med timjanfärskost, Majskyckling med rödvinsbrässerad smålök





Äggula - värm olivolja på lägsta lågan (om gasspis), när oljan släpper den första bubblan lägger man i en äggula, jag lät min ligga på en sked medan den bakades. Låt ägget ligga i 2-3 minuter. Ta upp och lägg upp med lite sikrom, hackad lök och kapris. Svartpeppar.

Kalvbräss - blanchera brässen hastigt i kokande vatten. Putsa från eventuella hinnor. Stek i smör. Salt och peppar. Servera med en dressing på japansk soya och lite ljus sirap. Timjansfärskosten från igår.

Majskyckling - fyll buken med citronklyftor, vitlök och ett par smörklickar. Gör en ficka under skinnet på varje bröst och lår. Fyll fickorna med timjan, vitlök och smör, salta och peppra. In i ugnen på ca 200 grader, ös ofta. Klar när köttsaften är helt klar, inte rosa.

Lök - smält smålökar i smör tills de får yta, häll på lite rödvin och låt sjuda ihop.

1 kommentar:

Matias Zakrisson sa...

Blir den klar så fort äggulan? Läckert! De bara måste jag testa och göra själv...