torsdag 8 oktober 2009

Ugnsbakad rödspätta med zucchini och fänkålsgratäng, hallon dessert





Spättan - lägg fiskarna på ett bläck, salta rätt mycket och sedan in i ugnen på 100 grader (ca 1 tim)

Gratäng - skiva zucchinin och fänkål tunt på mandolin, varva med salt och peppar och St Agur ost - till sist (som vanligt) fyll upp med riktig grädde. Baka i ugnen på ca 200 grader till den fått färg. Hälsokost kolla Bacons eminenta blogg här.

Dessert - Arlas mezeyoghurt med rårörda (frysta) hallon

2 kommentarer:

Robert sa...

grym mat du lagar. Men får man fråga vad din matbudget ligger på per månad?

Silver sa...

Hej Robert - kul att du gillar maten. Visst lägger jag en del på maten eftersom det är ett stort intresse, men om du kollar på rätterna så kommer du se att det väldigt ofta är enkla/billiga styckdelar osv så det är väldigt få middagar som drar iväg. Jag hade för övrigt ett projekt för ett tag sedan där jag skulle klara en vecka på 500 kr - lyckades sånär. Kolla här

http://silverkocken.blogspot.com/2009/02/utmaning-en-veckas-middagar-for-500-pix.html