lördag 17 oktober 2009

Höstgryta med mango chutney, Citrussallad med vaniljyoghurt




Gryta - högrev tärnas i halvstora bitar, fräs lök, champinjoner, lite trumpetsvamp, vitlök och kött i smör, häll på en flarra rödvin,lägg i ett par sköna korvar från T&J (jalapeneo och timjan) lägg i ett par lagerblad, sjud i 4-5 timmar, slå i en skvätt grädde och red av.
Chutney - tärna mango, slå på lite apelsinjuice och hackad chilli och lite salt, sjud på svag värme i 30 min, kyl.
Citrus - skiva apelisin, blond och blodgrape, servera med turkisk mezeyoghurt blandad med en urskrapad vaniljstång och lite muscavodosocker.

2 kommentarer:

Martina sa...

Visst är det gott med grytor så här på hösten! Gjorde själv en kalops häromdagen, blev riktigt mört och gott. Gillar din blogg, har precis hittat hit.

Silver sa...

Hej Martina - kul att du gillar bloggen - välkommen tillbaka igen