måndag 5 oktober 2009

Rödbets och mangoldterrin, Osso bucco, R:s små praliner






Terrin - koka och skiva rödbetorna. smöra en brödform, fodra formen med mangoldblad. Varva rödbetor och skivad mozzarella. Häll på en äggstanning och vik över mangoldbladen så att allt täcks. Grädda i vattenbad till äggen stannat. Kyl och stjälp sedan upp terrinen, skiva. Servera med lite flingsalt.

Osso boucco - fräs lite lök, vitlök, tomatpure och morot i smör. Lägg i kalvlägg, vittvin, pressad citron och krossade tomater så att köttet täcks. Sjud långsamt i minst 2 timmar. Serverades med neutral risotto - vi LCHF hoppade över detta sista moment. Gremolata på persilja, citronskal, citronsaft och hackad kapris.
R:s små chokladpraliner

2 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Terrinen ser väldigt god ut, du kan verkligen ta hand om alla fina råvaror på bästa sätt.

Silver sa...

Tack Birgitta, det var stundens infall som blev en terrin - den blev riktigt god faktiskt och rätt fin att titta på.