tisdag 12 april 2011

Timjansgravad fjärsning, Örtstekt fläskfilé med skånska rotfrukter mm, Creme Brulee Chevre




Fjärsing - gnid in fjärsingfileérna i lika delar salt och socker + finhackad timjan - lägg under press i ett dygn, skiva tunt och servera med rivet citronskal.
Fläsk - putsa köttet helt fritt från hinnor, rulla i salt, peppar och timjan/persilja, stek försiktigt till ca 62 grader, vila en stund.

Grönsaker - tärna vårlök, majrova, morot, jordärtskocka och pumpa, fräs försiktigt i smör, i med en bra klick dijonsenap, slå på grädde, sjud tills klart.
Creme Brulee - som vanligt men byt ut hälften av grädden till getmjölk (Coop Forum Bromma!) - vete fan om det blev så stor skillnad, något kanske.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fjarsingen lat ju otroligt god!

Silver sa...

Matarkivet - fjärsning är en kanon firre, lite roligt är att man inte får filea den själv utan Coop vägrar att sälja den hel eftersom den har en gifttagg.