söndag 24 april 2011

Rökt torsk- o laxhuvud med syrad fänkål, Helgrillad entrecote med rosmarinbea, Rabarberkräm och Lottas kaka





Brukar alltid snika till mig ett par stora huvuden när jag är hos Lasses Fik i Skärhamn - idag blev de rökta.

Fisk - lägg lax och torskhuvud i ganska hårt saltat vatten i ca 1 tim, baka i ugnen på 100 graderff i ca 30 min, pilla loss allt kött (kinder, nacke riktigt fint), lägg i röken med björkspån i 10 min, servera ljumna.

Fänkål - skiva fänkålen tunt, hacka i dill, pressa över citron, balansera med salt och socker, låt dra 1 tim.

Kött - salta och peppra, grilla hela biten långsamt till innertemp 58 grader.

Bea - som vanligt men med rosmarin istället för dragon

Sparris från Spanien (helt ok)

Kräm - skala, dela och koka rabarber mjuka i lite vatten, socker och vanilj, red av, kyl - servera med Muslikaka från Lottas surdegsbageri i Aröd

Inga kommentarer: