söndag 10 april 2011

Kabanoss med chevre och gräddkokt savoykål, Rimmad torsk med morötter, Rabarber och jordgubbspaj





Vi lurar oss lite och köper in lite primörer från i vart fall den europeiska kontinenten - våren är på G.
Korv/kål - stek en fin kabanoss. Strimla savoykål och fräs hastigt i smör med charlottenlök, slå på grädde och lite vitt vin, koka i ca 15 min, lägg i ett par bitar standard chevre.
Torsk - stycka filé i portionsbitar, lägg i saltat vatten i ca 1 tim, stek i smör. Servera med lättkokta morötter (Italienska) och en vitvinssås.

Paj - dela rabarber och jordgubbar och lägg i form, mixa valnötter, hasselnötter och kokos till mjöl, blanda med smör, havregryn, socker. Låt degen vila i frysen en kvart, gör ett lock och lägg över pajen, grädda i 250 grader. Servera med lättvispad grädde.

Inga kommentarer: