måndag 18 april 2011

Potatisskal, Laxburgare med hollandaise och pommes frites, Vit choikladmousse med lingon och jordgubbar




Lilla R och kompisen I får välja middag.

Skal - skala potatis med kniv, fritera i het olja, flingsalt

Lax - mal laxen på finaste skivan, salt och peppar, vänd i vispad grädde och vispad äggvita, låt den realtivt lösa smeten vila i kylen någon timme, stek i smör och låt gå klar i ugnen på 100 grader.

Sås - vispa ihop ett par äggulor och lite citron över svag värme, vispa i smält smör

Pressgurka - hyvla smågurkor längs med, salta och pressa ur vätskan, blanda en lag på 1 del socker, 1 del ättika 12 %, 1 vatten, lägg i gurkan, hackad dill och lite chili.

Pommes frites - skala potatisen (använd till de friterade skalen), skär i stavar, fritera första gången i varm olja i ca 5 - 7 min, ta upp och låt rinna av, fritera andra gången precis innan servering i het olja tills de får rätt färg.

Chokladmousse - smält vit choklad i vattenbad, vänd ner i vispade äggvitor, vänd sedan ner lättvispad grädde, slå upp i glas bottnat med rårörda lingon, kyl, toppa med jordgubbar och hyvlad choklad.

Inga kommentarer: