1 vecka sedan
lördag 13 december 2008
Aladåb på grisfötter, marulk och rödvinsbrässerad endive, creme bruleé
Aladåb - koka grisfötterna i ca 2 timmar. Skrapa ur köttet och blanda med dill, små tärningar av förvällda morötter, salt och peppar. Klä en form med plastfilm. Lägg i blandningen och fyll på med silad buljong efter koket (buljongen innehåller massa pektin så det behövs inget gelatin). Kyl och servera.
Marulk och endiver - salta fisken, stek fisken och håll varm i 60 gradig ugn. Fräs lite vårlök, salt och vitlök i smör, lägg i endivebladen och häll på rött vin och lite buljong (gärna Voltaires). Koka i 15 minuter. Ringla lite sen av den fina rödvinssåsen över fisken. Toppa med lite lime och citron zest.
Skönt mogen Camenebert
Creme brulée - ägg, gräddmjölk, vanilj bakas i ugna i vattenbad i ca 30 min - som vanligt http://silverkocken.blogspot.com/2008/10/kroppkakor-och-creme-brulee-ibland-blir.html
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar