måndag 29 december 2008

Hummer #2, Rolfs Åstålsål med tryffeläggröra, Wallenbergare





Hummer - andra och sista julklappshummern från Tjörn

Ål med äggröra
- nyrökt ål från Åstol (direktimport). Äggröra med lite grädde, salt och svartpeppar och ett par droppar tryffelolja.

Wallenbergare - kalvbog mals två gånger på finaste skivan till kvarnen. Blanda med ströbröd, grädde och ett ägg till ganska lös konsistens. Salt och peppar. Forma till rind boll och vänd i ströbröd. Stek i panna så att biffen får färg, låt sedan gå klart i ugnen ca 125 grader. Servera med det vanliga - potatispuré, ärtor, grädsås och rårörda lingon.

1 kommentar:

Annika sa...

hej! Kul at du hittat till mig. Vulken fantastisk blogg du har, här kan jag verkligen hitta mycket att inspireras av.
Du kan dessutom konsten att fatta dig kort, vilket jagh är ganska hopplös på...
Bokmärker dig genast!