1 vecka sedan
lördag 13 december 2008
Helstekt kotlettrad med svål, gräddkokta rotfrukter, sallad på rotselleri
Fläskstek - köp en hel bit kotlett med svål, gärna med filé också (Taylors & Jones igen..). Snitta svålen i diagonala rutor. Salta och peppra. Sätt in i ugnen på ca 175 grader och låt gå klart tills innertemp är ca 66 grader. Ta ut och låt vila en stund.
Rotfrukter - tärna; potatis, morot, palsternacka. Hacka lite vårlök, rosmarin och persilja. Fräs allt i smör och späd sedan med lite buljong. Häll sedan på grädde och en sked dijonsenap och låt sjuda till krämig konsistsens.
Sallad - skiva rotselleri tunt på mandolin och blanda med röd mangold och bra oliver. Olivolja och vinägerdressing.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar