måndag 1 december 2008

Kalvpaté, älgfile med trumpetsvamp och gräddstuvad savoykål



Paté - mixa hälften kalvfärs med hälften kalvlever och lite rimmat fläsk. Blanda med lite vin och madeira, smältsmör ca 100 g till 1 kg smet, lite grädde, salt och peppar. Klä en form med späck och gräda i ugn på 150 grader ui ca 1,5 timme. Lägg på en tygnd på formen och kyl över natten.

Sås på lite cremne fraiche, sista tryffeln från i fredags och lite dijonsenap


Älg - bind upp filén och stek med salt och peppar i het panna hastigt. Låt gå klart i ugnen på ca 100 grader till innertemperaturen är 58 grader

Gräddstuvad savoykål

Sås - fräs lök och de urvattnade svamparna i smör. Häll på lite av svampvattnet, litte vitt vin och madeira, låt koka i hop med grädde

Inga kommentarer: