1 vecka sedan
måndag 1 december 2008
Kalvpaté, älgfile med trumpetsvamp och gräddstuvad savoykål
Paté - mixa hälften kalvfärs med hälften kalvlever och lite rimmat fläsk. Blanda med lite vin och madeira, smältsmör ca 100 g till 1 kg smet, lite grädde, salt och peppar. Klä en form med späck och gräda i ugn på 150 grader ui ca 1,5 timme. Lägg på en tygnd på formen och kyl över natten.
Sås på lite cremne fraiche, sista tryffeln från i fredags och lite dijonsenap
Älg - bind upp filén och stek med salt och peppar i het panna hastigt. Låt gå klart i ugnen på ca 100 grader till innertemperaturen är 58 grader
Gräddstuvad savoykål
Sås - fräs lök och de urvattnade svamparna i smör. Häll på lite av svampvattnet, litte vitt vin och madeira, låt koka i hop med grädde
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar