1 vecka sedan
lördag 6 december 2008
Hors deuvres, Kalventrecote med balsamicoreduktion, glass caffelatte
Hors deuvres - rökt lax med pepparrot och creme fraiche, löjrom, böckling mousse (mixa böcklingkött med lite grädde och persilja)
Kalv - bind upp entrecoten, peppra och droppa lite balsamvinäger över köttet, låt gå i ugn ca 100 grader tills innertemperaturen är ca 56 grader, ta ut och låt köttet vila en stund innan tranchering.
Balsamicoreduktion - smält lite charlottenlök och lite finhackad rosmarin i smör, häll på lite vitt vin och balsamvinäger, koka ihop till bara lite återstår.
Stekt sparris.
Caffe latte glass - koka ihop ca 1 dl socker med 5 dl grädde/mjölk och rör i två äggulor, sjud (inte koka) och vispa i ca 5 min. Kyl i kylskåp. Blanda ner ca 1 dl espresso och kör i glassmaskin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar