1 vecka sedan
söndag 5 oktober 2008
Kroppkakor och creme brulee (ibland blir det bra)
Kroppkakor - koka mjölig potatis - pressa och låt svalna. Blanda ca 10 potatisar med 1 ägg och 2-3 dl mjöl till en deg. Gör en rulle och skär skivor, gör en grop och fyll med stekt lök, rökt sid fläsk salt och kryddpeppar. Rulla ihop till en boll. Koka i saltat vatten tills de flyter upp + 5 min. Servera med skirat smör och rårörda lingon.
Creme brulee - sjud 5 dl grädde med vaniljstång. Skrapa ur. Blanda med 5 äggulor och 1 1/2 dl socker. Grädda i vattenbad och 160 grader i ca 30 minuter. Kyl. Bränn av socker precis innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar