1 vecka sedan
lördag 25 oktober 2008
Friterade ostron, lättrimmad torskrygg med svartrötter och buerre blanc
Ostron - Öppna och ta ur ostronen, panera i ägg och sedan ströbröd, fritera en kort stund, precis så paneringen får färg (ca 15 sek)
Torskryggen rimmas i saltat vatten (kraftig kallsup i västerhavet - typ) i ca 1 timme. Baka i ugnen ca 100 grader i ca 30 min.
Svartrötter - Skala och dela svartroten, låt den ligga i mjölk. Koka sedan i mjölk och lite salt.
Buerre blanc - koka i hop 1/2 dl vitt vin och 1/2 dl vitvinsvinäger med finhackad scharlottenlök, salt och vitpeppar till knappt något (ca 1 msk) finns kvar. Vispa ner kallt smör i klickar så det emulgerar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar