1 vecka sedan
lördag 18 oktober 2008
Rimmad oxbringa med pepparrot, pannacotta
Oxbringa - köp en fin uppbunden oxbringa (min köpt hos pojkarna i Hötorgshallen som vanligt http://www.gnilsson.se/ ). Koka bringan på svag värme i i ett par tre timmar med lök, morot, rotselleri, lagerblad och ngr pepparkorn. Låt bringan svalna i lagen och kyl sedan med en tyngd på köttet så det håller ihop. Skiva upp och värm i ugnen i spadet (ca 150 grader i 20 min).
Servera med smörkokta morotsslantar, nyriven pepparrot och kokt potatis.
Sås - koka ihop lagen ytterligare något och ta med lite av grönsakerna. Mixa och sila. Koka ihop med lite grädde.
Pannacotta - sjud grädde och vaniljstång. Blötlägg gelatinblan (1 blad / 2,5 del grädde). Häll i formar och kyl.
Sås på hallon och Baily's likör. Koka ihop hallon socker och vatten - sila. Koka ihop Bailys och grädde, red av och sila.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar